Skip to content

Pensioen voor de DGA

Heeft u al aan uw eigen pensioenvoorziening gedacht?

Als directeur-grootaandeelhouder heeft u vast en zeker voor een goede pensioenregeling voor uw werknemers gezorgd. Vergeet u niet om ook voor uzelf een goede regeling te treffen? De adviseurs van De Ridder Pensioenadviseurs zijn u graag van dienst bij advies over een DGA-pensioenregeling. Wij begeleiden u bij het maken van de juiste keuzes, toegespitst op uw persoonlijke omstandigheden.

Opbouwen van uw pensioen

Sinds 2017 is het niet meer mogelijk om als DGA een pensioen in eigen beheer op te bouwen. Bestaande pensioenaanspraken in eigen beheer zijn premievrij gemaakt, afgekocht of ondergebracht in een oudedagsverplichting (ODV). U heeft nu de mogelijkheid om via uw BV pensioen op te bouwen (DGA-pensioen) of in privé via een lijfrenterekening. De opbouw kan gegarandeerd of via beleggingen plaatsvinden. Indien gewenst besteden wij ook aandacht aan de risico’s van arbeidsongeschiktheid en overlijden (partner- en wezenpensioen). Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om deze risico’s (deels) af te dekken.

Ook voor de jaarlijkse berekeningen van (premievrij) pensioen in eigen beheer en het opmaken van juridische documenten (pensioenbrief, notulen AvA, vaststellingsovereenkomsten e.d.) bent u bij ons aan het juiste adres.

Wilt u een afspraak maken voor een eerste oriënterend gesprek?

Heeft u vragen over uw pensioenregeling en het afdekken van risico’s? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder.